تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه آشنایی با تاکتیک های دفاع تیمی بدیهی است هنگامی که تیمی برای حمله آماده می شود، تیمی دیگر
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه دفاع روی تور تعریف: قابلیت بستن یا مسدود کردن راه حمله حریف در مقابل تور را، دفاع روی
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه دفاع داخل میدان (توپ گیری) تعریف دفاع داخل میدان ( توپ گیری) : برای جلوگیری از برخورد توپ
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه تاکتیک های حمله تیمی در والیبال همراه با فراگیری و پیشرفت در مهارت های اصلی، معلم باید دانش
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه تعریف حمله هدف نهایی یک تیم برای عبور از مرحله دریافت سرویس یا دفاع داخل میدان، حمله ای
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه خلاصه قوانین و مقررات والیبال تعداد بازیکنان حداکثر ۱۲ بازیکن برای هر تیم ( ۶ بازیکن درون زمین،
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه تاریخچه والیبال شاید حتی خود «ویلیام.جی.مورگان» هم، که ۱۲۶ سال پیش والیبال را پی ریزی کرد، فکر نمیکرد
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت والیبال دوره دوم متوسطه پاس والیبال ارسال توپ با پنجه به منظور هدایت توپ به مناسب ترین محل برای حمله مهاجمان به
تعریف: قابلیت بستن یا مسدود کردن راه حمله حریف در مقابل تور را، دفاع روی تور می گویند. رمز موفقیت در دفاع تیم، اجرای مؤثر دفاع در مقابل تور است. برخی کارشناسان معتقدند دفاع تهاجمی خوب، بزرگ ترین سلاح روانی برای یک تیم است که بازیکنان در اختیار دارند.از آنجایی که بیشتر آسیب های والیبال هنگام دفاع روی تور رخ می دهد، بنابراین قبل از آموزش آن تقویت عضلات انگشتان و تنه دانش آموزان تأکید می شود.
اصول پایه :
نکته های بیومکانیکی :
خطاهای رایج :
دفاع تدافعی :
توسط مدافعینی که قادر نیستند دست های خود را بالاتر از تور ببرند استفاده می شود و به این منظور:
دفاع کننده کف دست های خود را، در بالا به صورت یک سطح انعکاس دهنده توپ نگه می دارد و برای قطع مسیر توپ کمی عقب تر از تور پرش می کند.
دفاع تهاجمی:
وضعیت آماده :
پاها باز، نوک پنجه ها کمی به بیرون، هم آماده پرش و هم آماده حرکت به طرفین، دست ها در ارتفاع گوش ها می باشد. توجه و تمرکز بر روی توپ ارسالی برای پاسور حریف و سپس توجه و تمرکز بر روی بدن و دستان پاسور انجام شود.
قبل از پرش :
توجه و تمرکز بر روی پاس و مسیر گام برداشتن مهاجم، استفاده از تمام عضلات و پرش بعد از مهاجم.
پرش :
توجه و تمرکز بر روی توپ و جهت بدن مهاجم، عبور دست ها از روی تور، منقبض کردن تمام عضلات، تنه و دست ها، هدایت توپ به سمت زمین حریف، فرود با تعادل و ادامه بازی.
نکته ها :
دفاع باید در محلی تشکیل شود که توپ از تور، رد م یشود نه در جایی که مهاجم به توپ ضربه می زند.
هنگام دستیابی به توپ، دست ها باید کاملاً صاف و مچ ها منقبض و محکم نگه داشته شوند. انگشتان از هم
فاصله می گیرند و شکل یک توپ را می سازند. دست ها تا آنجا از هم فاصله دارند که عبور توپ از میان آنها
امکان پذیر نباشد.
نکته : اگر تماس توپ با چند نقطه از بدن یک یا چند مدافع به طور هم زمان اتفاق بیفتد، یک ضربه از سه ضربه محسوب می شود و مجاز است.( قانون چهار ضربه مجاز )
تمرین ۱: تقلید (سایه زدن) حرکت دفاع تدافعی و تهاجمی بدون پرش با رفتن به روی پنجه پاها دانش آموزان به صورت پراکنده مقابل معلم می ایستند، دفاع تدافعی و تهاجمی(در حالت ایستاده، با پرش) را همراه با معلم اجرا می کنند. نکته: در حالی که بر روی پنجه پاها بلند می شود، دست ها در دفاع تهاجمی به سرعت به بالا و جلو و در دفاع تدافعی به سرعت به بالای سر برده می شود.
تمرین ۲: اهدافی را در حدود ارتفاع تور بر روی دیوار تعیین کنید و دانش آموزان با رعایت اصول صحیح دفاع، تکنیک دفاع را با رساندن دست ها و لمس اهداف بر روی دیوار نمایش می دهند.
تمرین ۳: دانش آموزان هم قد با رعایت فاصله مناسب (حدود ۵/ ۰ متر) رو به روی هم قرار می گیرند و از وضعیت آماده هم زمان پرش و در بالاترین ارتفاع ممکن کف دست ها را به هم می زنند (دفاع ثابت).
تمرین ۴: تمرین قبل را با بردن دست ها به طرفین (راست و چپ) انجام می دهند(دفاع متحرک)
تمرین ۵: هردانش آموز به نوبت مطابق شکل با فاصله مناسب از تور و اتخاذ وضعیت آماده در مقابل تور مستقر می شود. ابتدا یک دفاع تدافعی درجا انجام می دهد سپس با برداشتن یک گام به پهلو سراسر تور را طی می کند و به انتهای صف خود می رود. در نوبت بعد همین حرکت را از سمت دیگر تور تکرار می کند.
تغییرات تمرین:
تکرار تمرین با دفاع تهاجمی. تکرار تمرین با حرکت دفاع از منطقه ۳.
تمرین ۶: استقرار و اجرا مشابه تمرین قبل (۵) ولی در این تمرین دانش آموز با دویدن با چهار گام ( ۲ گام اول به سمت مورد نظر و ۲ گام نهایی رو به تور) در سه منطقه ۴، ۳،۲ دفاع تدافعی را اجرا می کند.
تغییرات تمرین: همین تمرین را با دفاع تهاجمی اجرا کنید.
تمرین ۷: دانش آموزان را در دو گروه مدافع و مهاجم، تک به تک رو به روی هم و پشت تور مانند شکل مستقر کنید. تمرین را به صورت بازی تعقیب و گریز به شرح زیر ادامه دهید. مهاجم در تمام طول تور به هر سویی جست و خیز م یکند و هر بار که پرش می کند یک مشت خود را بالای تور قرار می دهد. دفاع کننده باید مهاجم را تعقیب و هم زمان با جهش او، جهش کند. مدافع باید کوشش کند با نفوذ دست هایش از روی تور، مشت مهاجم را بگیرد یا میان دو دست خود قرار دهد. پس از یک بار انجام تمرین توسط همه نفرات، با تعویض نقش افراد، تمرین تکرار می شود.
تمرین ۸: هر دو دانش آموز با یک توپ و رعایت فاصله مناسب ( ۳ تا ۴ ) متر مقابل هم قرار می گیرند.مدافع از وضعیت آماده بدون پرش شروع به انجام دفاع می کند.مهاجم توپ را با پرتاب یک دست از بالای سر خود پرتاب می کند و سپس به موازات زمین در بالای سر دفاع کننده اسپک می زند. دفاع کننده توپ را دفاع تدافعی یا تهاجمی می کند و پس از ۶ دفاع، دانش آموزان جای خود را با هم عوض می کنند.
تغییرات تمرین:
با پیشرفت دانش آموزان تمرین با ضربه و دفاع واقعی در پشت تور اجرا می شود و مدافعین، با پریدن در مقابل تور و مهاجم، دفاع تدافعی و تهاجمی می کنند.
با اسپرت آموز به روز باشید!