آشنا خواهید شد با...

مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه

درایو در بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه ضربه درایو در بدمینتون به ضرباتی گفته می شود که توپ با سرعت و تقریباً به طور افقی

ادامه مطلب »

اسمش در بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه ضربه اسمش در بدمینتون  به ضربه هایی اطلاق می گردد که توپ از ارتفاع بالا با سرعت زیاد

ادامه مطلب »

دراپ شات در بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه ضربه دراپ شات در بدمینتون  به ضربه هایی اتلاق می گردد که توپ از بالای سر به جلوی

ادامه مطلب »

تاس کلیر در بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه ضربه تاس کلیر در بدمینتون تاس کلیر به ضرباتی گفته می شود که بازیکنان توپ را از ارتفاع

ادامه مطلب »

سرویس در بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه سرویس در بدمینتون تعریف سرویس و انواع آن : سرویس ضرب های است که بازی با آن شروع

ادامه مطلب »

تاریخچه ورزش بدمینتون

تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت بدمینتون دوره دوم متوسطه تاریخچه بدمینتون بدمینتون برای نخستین بار در کشور چین ابداع شد. حدود بیش از ۱۱۰ سال در شهر

ادامه مطلب »

ضربه تاس کلیر در بدمینتون

تاس کلیر به ضرباتی گفته می شود که بازیکنان توپ را از ارتفاع بالاتر از سر خود به انتهای زمین حریف بزنند.

تاس کلیر بر سه نوع است :

الف ) دفاعی ( ارتفاع زیاد )

ب ) حمله ای ( ارتفاع کم )

ج ) معمولی ( ارتفاع متوسط )

آموزش نحوه قرار گرفتن بدن و راکت برای زدن تاس کلیر با روی راکت ( بدون پرش )

  1. پاها کمی بیش از عرض شانه باز به طور یکه پای چپ در جلو و پای راست در عقب قرار بگیرد.
  2. سنگینی بدن روی پای راست به طور یکه شانه چپ به طرف تور قرار داشته باشد.
  3. دست راست از آرنج خم ( ۹۰ درجه ) به طوری که راکت را در کنار و عقب سر و دست چپ در جلو و بالای سر قرار بگیرد.
  4. سنگینی بدن ابتدا بر روی پای راست در حالی که زانوها کمی خم باشند قرار دارد.
  5. سنگینی بدن از پای راست به پای چپ منتقل می شود. در همین موقع دست راست راکت را به طرف بالا و در جهت مسیر توپ برای زدن ضربه تاس کلیر حرکت می دهد و دست چپ به طرف پایین حرکت می کند.
  6. صفحه راکت در بالا و جلوی بدن با توپ تماس پیدا می کند.
  7. در موقع برخورد راکت با توپ پاها بر روی پنجه قرار داشته و دست راست کاملا کشیده به طور یکه آرنج خم نباشد.
  8. پای راست بعد از زدن ضربه به طرف جلو حرکت می کند.
  9. حرکت راکت بعد از زدن ضربه تاس کلیر به طرف جلو، پایین و کمی به سمت چپ بدن ادامه می یابد. عکس شماره۱، ۲، ۳ نحوه عمل را از ابتدا تا انتها نشان می دهند.

نکاتی آموزشی که در هنگام زدن تاس کلیر با روی راکت باید بدان توجه نمود 

  1. در موقعی که آرنج خم است باید بازو تقریباً در امتداد شانه قرار بگیرد. ( مانند شوت در بسکتبال نباشد بلکه مانند زدن آبشار در والیبال باشد .)
  2. سعی کنید راکت را به طرف توپ با شتاب زیاد پرتاب کنید.
  3. در لحظه آخر سعی کنید برای هدف گیری و سرعت بیشتر به توپ از حرکت و نیروی مچ دست راکت دار خود به خوبی استفاده بنمایید.
  4. حریف نباید بتواند ضربه تاس کلیری شمار را در وسط زمین قطع کند.
  5. دقت کنید تاس کلیر شما حتماً به انتهای زمین حریف و گوشه های آن برود.

تمرینات آموزشی

تمرین ۱

معلم برای دانش آموزان مانند شکل ۱ توپ می فرستد که کاملاً در جلو و بالای سر آنها قرار بگیرد. دانش آموزان جواب توپ های معلم خود را با ضربه تاس کلیر پاسخ می دهند.

تمرین ۲

این تمرین تقریباً مانند تمرین شماره ۱ می باشد با این تفاوت که معلم دیگر توپ را در جلو و بالای سر دانش آموزان نمی فرستد بلکه آن را کمی به جلو و یا کمی به عقب و یا به طرفین آنها می زند. دانش آموزان باید خود را به پشت توپ رسانده ضربه تاس کلیر را بزنند.

تمرین ۳

تاس کلیر: بازیکن ها دو به دو روبه روی هم مانند شکل ۳ قرار می گیرند و به مدت ۱۰ دقیقه ضربه تاس مستقیم را می زنند.

تمرین ۴

تاس مورب: این تمرین مانند تمرین شماره ۳ م یباشد با این تفاوت که بازیکن ها به طور ضربدری مقابل هم قرار م یگیرند و ضربه تاس مورب را به مدت ۱۰ دقیقه ادامه می دهند. مانند شکل ۴

آموزش نحوه قرار گرفتن بدن و راکت برای زدن تاس کلیر با پشت راکت ( بک هند )

برای زدن ضربه تاس با بک هند تقریباً سه حالت پیش می آید.

الف )  توپ در سمت بالای مخالف دست راکت بازیکن قرار م یگیرد، به طوری که نسبت به بدن زننده کمی جلوتر خواهد بود. مانند شکل ۱ (پای راست جلوتر از پای چپ)

ب )  توپ در سمت بالای مخالف دست راکت بازیکن قرار می گیرد، به طوری که نسبت به بدن زننده تقریباً مساوی می باشد در نتیجه پای راست در امتداد پای چپ قرار خواهد داشت. (شکل ۲)

ج ) توپ در سمت مخالف دست راکت بازیکن قرار دارد که نسبت به بدن زننده عقب می باشد که در نتیجه پای راست نسبت به پای چپ به آخر زمین نزدیک تر است. (شکل ۳)

در هر سه حالت برای زدن تاس با پشت راکت :

  1. پای راست در جهت مسیر توپ حرکت می کند.
  2. پای چپ بر روی پنجه به طوری که تابع حرکت پای راست می باشد چرخش پیدا می کند.
  3. زانوها کمی خم و بالاتنه با گردش کمر به طرف پهلو قرار م یگیرد. به گونه ای که دست راست از آرنج خم، سر راکت در جهت شانه چپ می باشد. ( دامنه حرکتی باید زیاد باشد )
  4. دست راست راکت را به طرف توپ با استفاده از گردش بالاتنه هدایت می کند.
  5. در موقع برخورد راکت با توپ دست زننده تقریباً کشیده می باشد به طوری که اگر توپ از او دور باشد دست به طور مایل و اگر به او نزدیک باشد تقریباً به صورت عمود خواهد بود. زاویه راکت با توجه به نوع تاس کلیر دفاعی یا حمله ای یا معمولی بازتر یا کمی بسته تر می باشد. (شکل های ۴، ۵ و ۶).

    ۶. در موقع برخورد توپ با راکت سنگینی بدن با توجه به نزدیک بودن توپ به زننده یا دور بودن آن فرق می کند، اگر توپ به بدن نزدیک باشد سنگینی بر روی پای چپ (شکل ۷) و اگر از بدن دور باشد سنگینی بر روی پای راست قرار می گیرد. (شکل ۸)

تمرینات آموزشی

تمرین ۱

 معلم برای دانش آموزان مانند شکل ۱ توپ می فرستد که در بالا و قسمت چپ بدن آنها قرار بگیرد. دانش آموزان ضربه تاس با پشت راکت را تمرین می کنند. شکل ۱ و شکل ۲ و ۳ گروهی یاد گیرنده را نشان می دهد که حرکت پرتابی تاس کلیر را تمرین می کنند.

تمرین ۲:

مانند شکل ۲ در هر زمین چهار بازیکن دوبه دو روبه روی هم قرار می گیرند. بازیکن های A و D با روی دست و بازیکن های C و B با پشت دست تاس کلیر مستقیم را به مدت ۱۰ دقیقه تمرین می کنند. سپس بازیکن های A و D با پشت دست و بازیکن های B و C با روی دست تمرین خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید