تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه بازی در سیستم ۱-۲-۱ هر تیمی برای بازی کردن، موفقیت و لذت بردن از بازی نیاز به نظم
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه شوت نوک پا در فوتسال یکی دیگر از مهارت هایی که در بازی فوتسال کاربرد زیادی دارد، شوت
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه پاس لاپ در فوتسال یکی از انواع پاس هایی که در بازی فوتسال کاربرد زیادی دارد پاس لاپ
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه کنترل کف پا در فوتسال بدون تردید کوچک بودن زمین فوتسال، در جریان بازی شرایطی را به وجود
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه خلاصه قوانین و مقررات فوتسال منشأ شکلگیری فوتسال به شهر مونتهویدئو اروگوئه بازمیگردد. در سال ۱۹۳۰، ژوان کارلوس سریانی، فوتبال
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت فوتسال دوره دوم متوسطه خلاصه قوانین و مقررات فوتسال زمین بازی طول = حداقل ۲۵ متر و حداکثر ۴۲ متر. عرض =
هر تیمی برای بازی کردن، موفقیت و لذت بردن از بازی نیاز به نظم دارد، یعنی بازیکنان باید بدانند در کجا مستقر شوند و چه وظایفی در زمانی که تیم شان صاحب توپ است ( در زمان حمله ) و چه وظایفی را در زمانی که تیم شان صاحب توپ نیست ( در زمان دفاع) به عهده دارند. رفتاری را که در دو حالت فوق باید انجام دهند به زبان ساده تاکتیک نامیده می شود. عملیات تاکتیکی نسبت به نوع استقرار ( آرایش یا سیستم تیم ) در زمین متفاوت می باشد. یکی از انواع آرایش ها که به سادگی قابل یادگیری و اجرا می باشد و تقریباً اکثر تیم ها به نوعی از آن استفاده می کنند و قابلیت تبدیل به آرایش های ( سیستم ها ی ) دیگر را دارد سیستم ۱ _ ۲ _ ۱ می باشد.
نمونه تمرینات:
تمرین ۱
آشنایی با نحوه استقرار و حرکات مقدماتی بازیکنان: چهار بازیکن مانند یک لوزی در زمین مستقر شوند. دروازه بان توپ را به o 1 پاس دهد. o 1 پس از دریافت می تواند توپ را با o 2 یا o 3 رد و بدل نماید و سپس توپ را به o 4 که به طرف میانه زمین حرکت کرده است پاس دهد. o 4 پس از دریافت و چرخش به سمت دروازه مقابل به o 2 یا o 3 که در طرفین او به سمت جلو حرکت کرده اند پاس دهد و آنها پس از دریافت و حمل توپ، آن را به طرف دروازه پرتاب نمایند.تمامی پاس ها باید با دست داده شود. بقیه دانش آموزان به گروه چهار نفره تقسیم شوند و به ترتیب جایگزین مهاجمان گروه های اول شوند و تمرین فوق را انجام دهند.
نکات قابل توجه:
تأکید بر حفظ آرایش تیم / دقت در حرکت بازیکنان / اضافه شدن دو بازیکن کناری.
تمرین ٢
آشنایی با نحوه استقرار و حرکات مقدماتی بازیکنان: بازیکنان در قالب دو تیم مانند شکل ) ۲( مستقر شوند. یک تیم مانند تمرین قبل، بازی را با پاس دادن با دست شروع کند و تیم مقابل فقط به حالت سایه زدن در کنار بازیکنان تیم صاحب توپ قرار گیرند و برای گرفتن توپ هیچ اقدامی انجام ندهند. پس از ضربه به دروازه، بازی از طرف دیگر زمین توسط تیم مقابل به همین نحو ادامه یابد. تمرین چندین بار تکرار شود و به تدریج تیم مدافع مقاومت را افزایش دهد و از پاس دادن مهاجمان به یکدیگر جلوگیری نمایند.
نکات قابل توجه:
تأکید بر حفظ آرایش تیم / افزایش تدریجی مقاومت مدافعان / تأکید بر اجرای صحیح حرکات / خلاقیت بازیکنان.
تمرین ۳
اجرای حرکت یک دو در قالب کار تیمی: بازیکنان در یک نیمه زمین مانند یک لوزی (شکل ۴ ) مستقر شوند. o 1 پس از اجرای حرکت یک دو با o 2 توپ را به o 4 پاس دهد و خودش به جای o 2 برود. o 2 پس از ارسال پاس دو به جای o 1 برود. o 4 پس از دریافت همین تمرین را از جهت دیگر با o 3 و یا o 1 ( بازیکنانی که در دو طرف ایستاده اند ) می تواند انجام دهد.
نکات قابل توجه:
اجرای صحیح حرکت یک دو / جابه جایی بازیکنان.
تمرین ۴
اجرای حرکت یک دو و شوت به دروازه: تغذیه کننده از میانه زمین توپ را به o 1 پاس دهد. o 1 با o 2 که به طرف میانه زمین در حالت حرکت است یک دو کرده و اقدام به زدن ضربه شوت به دروازه نماید. این تمرین از دو طرف قابل اجرا می باشد.
نکات قابل توجه:
فریب مدافع اول / اجرای حرکت یک دو / ضربه به دروازه.
تمرین ۵
بازی در قالب تیم های ۵ نفره با تأکید بر استفاده از مهارت های آموزش دیده : بازی با توجه به رقابت بین تیم ها ادامه یابد و هر تیمی که گل خورد جای خود را به تیم جانشین دهد.
نکات قابل توجه:
تأکید بر آرایش تیمی / نحوه ادامه بازی با نظر معلم.
تمرین ۱
اجرای حرکت یک دو و شوت به دروازه:
تغذیه کننده توپ را به o 1 پاس دهد. o 1 مدافع روبه روی خود را فریب داده و او را دریبل کند و به سمت دروازه روبه رو حرکت کند. مدافع آخر به سمت او حرکت کند، o 2 در زاویه مناسب جهت اجرای حرکت یک دو قرار گیرد. o 1 پس از یک دو با o 2 ضربه شوت به دروازه را بزند.
نکات قابل توجه:
دریبل مدافع اول / یک دو با مهاجم دوم / ضربه به دروازه / تعویض وظایف مهاجم و مدافع.
تمرین ۲
اجرای حرکت یک دو و شوت به دروازه درقالب کار تیمی:
مهاجمان در نیمه زمین حریف به صورت یک لوزی مستقر شوند و مدافعان از آنها مراقبت کنند. o 1 توپ را به o 2 که کمی به داخل متمایل شده است پاس دهد. o 4 به طرف خط طولی سمت راست زمین حرکت کند. o 2 پس از فریب مدافع مستقیم خود با o 4 حرکت یک دو را انجام دهد و سپس اقدام به زدن ضربه شوت به دروازه نماید. پس از هر تکرار، تمرین مجدداً از انتهای زمین شروع شود و جهت اجرای تمرین تغییر یابد.
نکات قابل توجه:
حرکت مهاجم رأس به طرف خط طولی / فریب مدافع / اجرای حرکت یک دو / اجرای تمرین از دو جناح / تعویض وظایف مهاجمان و مدافعان.
تمرین ۳
استفاده از پاس قطری برای حمله:
بازیکنان مانند تمرین قبل در زمین مستقر شوند. o 1 توپ را به o 2 پاس دهد. o 4 به سمت خط طولی سمت راست متمایل شود. o 2 اقدام به ارسال پاس قطری در فضای ایجاد شده نماید. o 3 با فریب مدافع خود به فضای خالی برود و پس از دریافت توپ ضربه به دروازه را بزند.
در مرحله اول، تمرین بدون حضور مدافع انجام شود.
در مرحله بعد، مدافعین اضافه شوند و با مقاومت کم اجازه دهند تمرین اجرا گردد.
نکات قابل توجه:
حرکت مهاجم رأس به کنار زمین / ارسال پاس قطری / فریب مدافع / زمان بندی مهاجم جهت حضور در فضا و استفاده از پاس قطری.
تمرین ۴
اجرای حرکت اورلب:
پنج بازیکن مانند شکل ( ۴ ) در یک نیمه زمین مستقر شوند. o 1 با o 2 حرکت اورلب را انجام دهد و پس از دریافت، توپ را به o 4 پاس دهد وخودش در جای او مستقر شود. o 4 با o 3 حرکت اورلب را انجام دهد وتوپ را به o 5 پاس دهد و خودش در جای او مستقر گردد. تمرین به همین نحو ادامه یابد.
نکات قابل توجه:
حرکت سریع پس از ارسال پاس اول / ایجاد فضا / رساندن توپ به هدف.
تمرین ۵
استفاده از حرکت اورلب جهت عبور از مدافع:
مهاجمان مانند یک مثلث در زمین مستقر شوند. o 1 توپ را به o 2 پاس دهد و اقدام به حرکت از پشت سر او نماید. o 2 پس از دریافت، توپ را به حالت مورب به داخل زمین هدایت کند و پس از ایجاد فضا آن را در مسیر حرکت o 1 ارسال نماید. o 1 پس از دریافت به دروازه مقابل شوت بزند. در صورتی که مدافع حریف زاویه شوت او را بست، می تواند به o 3 پاس دهد تا او ضربه دروازه را بزند.
نکات قابل توجه:
اقدام به حرکت مهاجم اول / هدایت توپ به سمت داخل زمین (ایجاد فضا) / ضربه به دروازه.
تمرین ۶
اجرای حرکت اورلب در قالب کار تیمی ( ۳ نفره)
بازیکنان در قالب دو تیم با آرایش ۱ 2 1 در زمین مستقر شوند. دروازه بان توپ را به o 1 پاس دهد. o 1 پس از دریافت، توپ را به o 2 پاس دهد وخودش از پشت سر او به سمت جلو حرکت کند. o2 پس از حمل مورب توپ به سمت جلو، آن را به o 4 که به سمت او حرکت کرده است پاس دهد. o 4 با یک ضرب توپ را در مسیر o 1 ارسال نماید تا او ضربه دروازه را بزند. o 1 می تواند به o 3 که در عرض او حرکت کرده است پاس دهد و یا به عقب به o 4 پاس دهد.
نکات قابل توجه:
حرکت در فضای ایجاد شده / حرکت مهاجم رأس به داخل / انتخاب پاس آخر اجرای تمرین از هر دو طرف.
تمرین ۱
آشنایی با مراحل دفاع فردی: تغذیه کننده ازکنار زمین توپ را به مهاجم پاس دهد. مدافع از انتهای زمین حرکت کند و در فاصله ۱ تا ۵/ ۱ متری مهاجم به نحوی بایستد که بین توپ و دروازه قرار گیرد. هم زمان با حرکت مهاجم به سمت جلو، مدافع شروع به عقب نشینی نماید و او را به سمت کناره های زمین هدایت کند. مدافع درحال عقب نشینی کردن اقدام به فریب مهاجم نماید (نشان دهد که می خواهد توپ را بزند) اگر توپ از پای مهاجم فاصله گرفت توپ را بزند.
در مرحله پیشرفته تر در زمانی که مهاجم به محوطه ۶ متر نزدیک شد، مدافع با بازکردن زاویه، مهاجم را تشویق به شوت زدن نماید و لحظه ای که مهاجم تصمیم به زدن شوت گرفت زاویه شوت او را ببندد.
در این تمرین تعداد نفرات بیشتری به عنوان مدافع و مهاجم می توانند حضور داشته باشند و به ترتیب به اجرای تمرین بپردازند.
نکات قابل توجه:
رعایت فاصله / گارد صحیح عقب نشینی کردن / فریب مهاجم / زدن توپ.
تمرین ۲
آشنایی با مراحل دفاع گروهی ( ۲ در مقابل ۲ ): تغذیه کننده توپ را به یکی از دو مهاجم که در انتهای یک طرف زمین مستقر شده اند پاس دهد. دو مدافع به سمت آنها حرکت کنند. مدافع اول ( مدافع نزدیک به مهاجم صاحب توپ ) در فاصله ۵/ ۱ متری مهاجم اول ( مهاجم صاحب توپ) به نحوی بایستد که مهاجم صاحب توپ مجبور شود به مهاجم دیگر پاس دهد. در این شرایط مدافع دوم کمی عقب تر از مدافع اول به نحوی بایستد که اگر مدافع دریبل خورد سریع بتواند مهاجم را تحت فشار قرار دهد و درصورتی که توپ به مهاجم دوم پاس داده شد بتواند نقش مدافع اول را اجرا نماید.
مدافعین به تدریج عقب نشینی کرده و نزدیک محوطه شش متر، مهاجم صاحب توپ را به کنار زمین هدایت کنند و توپ او را بزنند. این تمرین با نفرات بیشتر قابل اجرا می باشد و بازیکنان به ترتیب نقش مدافع و مهاجم را به نمایش بگذارند.
نکات قابل توجه:
طریقه استقرار دو مدافع / هدایت مهاجم صاحب توپ به طرف داخل و خارج زمین / زدن توپ مهاجم صحبت کردن (راهنمایی کردن توسط مدافع دوم).
تمرین ۳
آشنایی با دفاع گروهی (سه در مقابل سه):
نکات قابل توجه:
حمایت مدافعین از یکدیگر / تحت فشار قرار دادن مهاجم اول / خراب کردن حمله مهاجمین.
تمرین ۴
آشنایی با مراحل دفاع تیمی: بازیکنان در قالب دو تیم به بازی متعارف بپردازند. تیم بدون توپ برای دفاع کردن سعی نماید از نیمه زمین برنامه ریزی کند. o 1 صاحب توپ است. x 4 به نحوی به او نزدیک شودکه نتواند به o 3 پاس دهد ( یک طرفه کردن جریان بازی ) در این حالت o 1 فقط می تواند به o 2 پاس دهد. زمانی که o 2 صاحب توپ شد x 4 و x 3 از دو طرف به او نزدیک شوند (دو در مقابل یک) . x 2 به وسط آمده و فضای میانی را ببندد. در این شرایط باید o2 تحت فشار قرار گرفته و توپ او را بگیرند.
نکات قابل توجه:
جهت دادن به بازی / تحت فشار قرار دادن بازیکن صاحب توپ در کنار زمین / گرفتن توپ مهاجمین.
جا به جایی بازیکنان در زمان بازی به این منظور انجام می شود که وضعیت استقرار مدافعین حریف به هم ریخته شود و در فضای ایجاد شده تیم مهاجم بتواند تاکتیک های موردنظر خود را به نمایش بگذارد و در نهایت بتواند گل بزند.
o 1 به o 2 پاس دهد و به سمت رأس جلو حرکت کند. o 3 به جای خالی o 1 برود و o 4 به جای خالی o 3 برود.
o 2 توپ را به o 3 پاس دهد و جایش را با o 4 عوض کند.
o 3 توپ را به o 1 پاس دهد و جایش را با o 4 عوض کند. در تمامی مراحل جابه جایی، بازیکنان جایشان را با بازیکن رأس عوض می کنند.
نمونه تمرینات:
تمرین ۱
برنامه ریزی حمله با توجه به جا به جایی بازیکنان: دروازه بان توپ را به o 1 پاس دهد. o 1 توپ را به o 2 پاس دهد و خودش به سمت جلو حرکت کند. o 2 با توجه به شرایط (وضعیت استقرار مدافع آخر) دو کار می تواند انجام دهد.
نکات قابل توجه:
دقت در جا به جایی بازیکنان / دریافت پاس، رو به جلو / مدافعان به بازی اضافه شوند و اجازه اجرای حرکت به مهاجمان داده شود.(سایه زنی کنند) / اجرای تمرین از هر دو جناح و از هر دو طرف.
تمرین ۲
برنامه ریزی حمله با توجه به جا به جایی بازیکنان: مهاجمین با توجه به آرایش ۱ ۲ ۱ در زمین مستقر شوند. o 1 توپ را به o 2 پاس دهد و به سمت جلو حرکت کند. o 2 توپ را به o 4 که به سمت چپ زمین حرکت کرده است پاس دهد. o 4 توپ را در اختیار o 3 قرار دهد. o 3 توپ را به o 1 برساند و او ضربه دروازه را بزند.
نکات قابل توجه:
دقت در جا به جایی / آمادگی o 3 برای ارسال پاس عمقی.
تمرین ۳
برنامه ریزی حمله با توجه به جا به جایی بازیکنان: دروازه بان توپ را به o 2 پاس دهد. o 2 توپ را به o 1 برگرداند و جایش را با o 4 عوض کند. o 1 توپ را به o 2 پاس دهد. o 2 هم زمان با دریافت توپ، چرخش کرده و به دروازه مقابل شوت بزند. تمرین از هر دو طرف انجام شود.
نکات قابل توجه:
دقت در جا به جایی / دریافت توپ رو به دروازه حریف / انتخاب صحیح در پاس دادن.
با اسپرت آموز به روز باشید!