fff

ggg jl

موضوعات آموزشی درس تربیت بدنی پایه ششم

درس اول / پرش جفتی ضربدری​

طرز اجرا:

مطابق تصوير دانش آموز در مرکز ضربدر قرار می گيرد. با علامت « شروع » دانش آموز عمل پرش را طبق الگوی جلو – مرکز، چپ – مرکز، عقب – مرکز و راست – مرکز انجام می دهد. بايستی توجه داشت که عمل پرش به صورت جفت پا انجام گيرد.

نحوه امتيازدهی:

امتياز نفرات براساس تعداد پرش ها در يک الگوی کامل حرکتی (جلو، طرفين و عقب) محاسبه می گردد. بهتر است مدت زمان ١٥ ثانيه محاسبه و تعداد پرش های کامل منظور شود.

لوازم و تجهيزات:

وسيله ای خاص برای اين بازی مورد نياز نيست ولی برای پيشگيری از آسيب های احتمالی دانش آموزان می توان اين عمل را بر روی تشک های با ارتفاع کم انجام داد. علاوه بر اين کورونومتر برای ثبت زمان ١٥ ثانيه مورد نياز است .

ملاحظات:

اين تمرين را می توان به صورت گروهی با تعداد زمين بيشتر با روش محاسبه امتياز جمعی (تعداد پرش ها برای کليه اعضا در هر گروه) به شکل جذاب تر اجرا کرد.

درس دوم / پرتاب نيزه موشکی

اهداف کلی

  • ارتقای هماهنگی دست، پا و تنه، بهبود عملکرد پرتاب با يک دست برای مسافت بيشتر

طرز اجرا: 

مطابق تصوير، يک مسير پرتاب ٥ متری را علامت گذاری نماييد. دانش آموز از يک وضعيت ايستاده حرکت را آغاز می کند و پس از دورخيز کوتاه و قرار گرفتن در مسير پرتاب، نيزه را از بالای شانه و از پشت خط، پرتاب می کند. مربی در اجرای اين حرکت بايستی توجه داشته باشد که آرنج دست پرتاب کاملاً باز شود و نيزه از زير ارتفاع شانه و از کنار بدن پرتاب نگردد.

نحوه امتيازدهی:

 ميانگين مسافت دو پرتاب به عنوان رکورد دانش آموز محاسبه می گردد.

لوازم و تجهيزات:

 نيزه موشکی، متر نواری

ملاحظات:

  •  در لحظه رهايی نيزه می بايست پای مخالف دست پرتاب جلو قرار گيرد، در اين راستا برای پرتاب کننده با دست راست غالب، نحوه گام برداری به صورت چپ  راست  چپ و برای پرتاب کننده با دست چپ غالب به صورت راست چپ  راست است.
  •  نيزه معرفی شده در اين فعاليت نمادين بوده و هماهنگی عملکرد دانش آموزان در اجرای مهارت پرتاب مد نظر می باشد از اين رو با توجه به تصوير استفاده از وسيله مناسب جايگزين نيزه با رعايت موارد ايمنی پيشنهاد می گردد. به عنوان مثال می توان از لوله های مقوايی داخل توپ های پارچه استفاده کرد.

درس سوم / دوی مارپيچ امدادی

اهداف کلی

  • بهبود استقامت در سرعت، تعادل چابکی و دويدن از روی موانع

طرز اجرا :

 مطابق تصوير يک مسافت ٦٠ تا ٨٠ متری را به نحوی علامت گذاری نماييد که يک منطقه برای دوی سرعت يک منطقه برای دوی مارپيچ از بين پرچم ها يک منطقه برای دويدن ازروی موانع درنظر گرفته شود با علامت « شروع » و ثبت زمان ، دونده اول بر روی تشک يک غلت به جلو زده و پس از برخاستن شروع به دويدن می نمايد و پس از عبور مارپيچ از بين پرچم ها و دويدن از روی موانع، حلقه يا چوب امدادی را به نفر بعدی گروه تحويل می دهد و اين فعاليت تا اتمام افراد گروه تداوم می يابد.

نحوه امتيازدهی:

 زمان کل گروه به عنوان رکورد در نظر گرفته شده و اين زمان با ساير گروه ها مقايسه می گردد تا اولويت بندی تيم ها تعيين شود.

لوازم و تجهيزات:

 يک تا سه عدد تشک، مخروط تمرينی برای علامت گذاری مسير دويدن، متر نواری، ده عدد پرچم ، سه عدد مانع کوتاه، يک حلقه يا چوب امدادی، کورنومتر

ملاحظات:

اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی شده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار، ابعاد را تغيير دهند.

درس چهارم / دوی استقامت ٦ دقيقه

اهداف کلی

  • ارتقای استقامت قلبی  عروقی

طرز اجرا :

مطابق تصوير يک محوطه ١٥٠ متری (طول ٥٠ متر، عرض ٢٥ متر) را علامت گذاری نماييد و گروه ها را  در کنار نقاط شروع قرار دهيد. با علامت « شروع » زمان نگهدار مدت ٦ دقيقه را ثبت می کند و نفرات اول هر گروه در طی شش دقيقه  سعی می کنند حداکثر مسافت را طی کنند. برای پيشگيری از بروز هر خطايی در اندازه گيری مسافت طی شده، بهتراست پس از طی شدن هر دور و به محض رسيدن دانش آموز به نقطه شروع يک کارت به وی تحويل گردد. پس از پايان شش دقيقه علامت شروع برای نفرات بعدی گروه به صدا درمی آيد و اين عمل تا دويدن آخرين فرد گروه ادامه می يابد.

نحوه امتيازدهی:

تعداد کارت های اخذ شده درهر گروه نشانگر مسافت طی شده و ملاکی برای امتيازدهی است.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، شش پرچم ، کارت به تعداد مورد نياز، کورنومتر

ملاحظات:

  • در طول انجام اين فعاليت به تفاوت های فردی افراد توجه شود و از هرگونه اجبار در ادامه فعاليت جداً خودداری گردد.
  • اين فعاليت در ابعاد و زمان استاندارد معرفی شده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار و توانايی دانش آموزان آن را تغيير دهند.

درس پنجم / پرش سه گام در منطقه تعيين شده

اهداف کلی

  • ارتقاء مهارت های لی لی، گام و پرش به عنوان عناصر تشکيل دهنده پرش سه گام

طرز اجرا :

  • مطابق تصوير مناطق مشخصی را با محدوده های متفاوت برای اجرای پرش سه گام علامت گذاری نماييد.
  • دانش آموز متناسب با توانايی خود، محدوده ای را انتخاب می کند و بعد از حداکثر ٥ متر دورخيز، حرکات لی لی، قدم و پرش را به طور کامل اجرا می کند.

نحوه امتيازدهی:

دانش آموزان دو بار پرش سه گام را اجرا کرده و ميانگين مسافت افقی به عنوان رکورد فرد محسوب می گردد. اين مسافت با ساير دانش آموزان مقايسه شده تا اولويت بندی تعيين شود.

لوازم و تجهيزات:

مخروط تمرينی و متر نواری

ملاحظات:

  •  در شروع تمرين به دانش آموزان فرصت داده شود تا با هر دو پا عمل تيک آف را انجام دهند تا از اين طريق بتوان به پای اتکا آنها پی برد.
  •  از اجرای اين فعاليت روی زمين آسفالت خودداری گردد و در صورت امکان اين فعاليت در اماکن ورزشی مناسب و يا محيط های طبيعی (چمن) اجرا گردد.
  •  اين تمرين را می توان به صورت گروهی و با تعداد زمين بيشتر با روش محاسبه امتياز جمعی (جمع پرش ها برای کليه اعضاء در هر گروه) به شکل جذاب تر اجرا کرد.

درس ششم / پرتاب توپ با يک دست

اهداف کلی

  • بهبود سرعت حرکت دست و هماهنگی چشم و دست

طرز اجرا :

مطابق تصوير از مانعی به ارتفاع ٢٥٠ سانتی متر استفاده نماييد به نحوی که يک تشک در پشت اين مانع و به فاصله سه متری از آن قرار گرفته است. قبل از مانع، ٤ خط شروع ترسيم نماييد که اين خطوط به ترتيب با پايه های مانع به ٤ و ٥ متر فاصله داشته باشد. هر دانش آموز موظف است با دورخيز سه گام از پشت خطوط شروع، عمل پرتاب ،٣ ، اندازه ٢ را برای رسيدن به تشک انجام دهد.

نحوه امتيازدهی:

هنگامی که توپ پس از عبور از روی مانع بر روی تشک فرود می آيد بدين معنی است که تلاش فرد با موفقيت انجام شده است. امتيازدهی برای چهار پرتاب به اين صورت است که اگر فاصله شروع تا تشک ٥ متر است و ٧ و ٨ متری ، عمل پرتاب با موفقيت انجام گرفته است. ٢ امتياز برای دانش آموز لحاظ می گردد. اين امتيازات در فواصل ٦ ٤ و ٥ امتياز مجموع امتيازات دانش آموز در ٤ پرتاب به عنوان رکورد وی ، مابين خط شروع و تشک به ترتيب عبارت اند از ٣ محسوب می گردد. در صورتی که توپ به تشک نرسيده و يا از زير مانع عبور کند يک امتياز به دانش آموز تعلق خواهد گرفت.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، توپ، تشک، مانع،پايه های پرش و يا هر وسيله مشابه.

ملاحظات:

گام برداری صحيح در سه گام پرتاب توپ، مشابه سه گام پرتاب نيزه موشکی است.

درس هفتم / دوی سرعت در قوس

اهداف کلی

  • بهبود سرعت دويدن در قوس و تنظيم و ريتم گام

طرز اجرا:

مطابق تصوير، دايره ای با شعاع ١٦ متر را علامت گذاری نماييد. محيط اين دايره در حدود ١٠٠ متر است. دانش آموزان را به گروه های مساوی تقسيم کنيد و از هر دانش آموز در گروه بخواهيد تا مسافت ١٠٠ متر را با حداکثر سرعت بدود. با باز کردن دروازه عبور و شروع به دويدن ورزشکار مدت زمان طی کردن مسافت را ثبت نماييد. اين عمل را برای ساير دانش آموزان گروه نيز انجام دهيد.

نحوه امتيازدهی:

کل زمان ثبت شده که از مجموع زمان های طی شده مسافت ١٠٠ متر برای هر دانش آموز در گروه به دست می آيد ، به عنوان ملاک امتيازدهی گروه استفاده می شود. اين زمان کل، با ساير گروه ها مقايسه می شود تا اولويت بندی آنها تعيين گردد.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، ٦ پرچم، ۱.۵ متر طناب برای ايجاد دروازه عبور، کورنومتر

ملاحظات:

 اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.

درس هشتم / پرتاب چرخشی توپ

اهداف کلی

  • ارتقای توان انفجاری دست و تنه، هماهنگی چشم و دست

طرز اجرا:

مطابق تصوير، فضای ورود توپ بين دو خط استاندارد و يا دو ميله را به سه بخش مساوی چپ، مرکز و راست تقسيم بندی نماييد. دانش آموز در پشت خط شروع که به ميزان ٥ متر با هدف فاصله دارد به صورت جانبی و روبه روی بخش مرکزی می ايستد و سپس با تاب دادن بدن به نحوی که بازو در کنار بدن کاملاً کشيده است پرتابی مشابه پرتاب ديسک انجام می دهد. دانش آموز دو بار عمل پرتاب را انجام می دهد و مربی بيشترين نمره محاسبه شده فرد را منظور می کند.

نحوه امتيازدهی:

در دانش آموزان با دست راست غالب، پرتاب به سمت هدف راست ٣ امتياز، هدف مرکز ٢ امتياز و هدف چپ يک امتياز تعلق می گيرد. اين موضوع برای دانش آموزان با دست چپ غالب برعکس است.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، توپ و يا هر جسمی که قابليت گرفتن و پرتاب کردن داشته باشد.

درس نهم / دوی امدادی سرعت مارپيچ

اهداف کلی

  • ارتقای مهارت دويدن در مسير مستقيم، پرش جانبی از روی موانع و دويدن مارپيچ به صورت امدادی

طرز اجرا:

  • مطابق تصوير در يک مسافت ٤٠ متری، دو مسير دويدن علامت گذاری نماييد. يکی از اين مسيرها بدون مانع و با تأکيد بر دويدن سرعتی و مسير ديگر با موانع و پرچم با تأکيد بر پرش جانبی و دويدن مارپيچ درنظر گرفته می شود.
  • دانش آموزان را به دو گروه مساوی تقسيم بندی نماييد و سپس با علامت « شروع » از آنها بخواهيد که نفر اول هر گروه پس از طی کردن هر دو مسير (با مانع و پرچم  بدون مانع) حلقه يا چوب امدادی را به نفر بعدی گروه تحويل نمايد.

نحوه امتيازدهی:

امتياز تيم ها بر اساس زمان طی کردن مسافت در هر دو مسير و برای کليه اعضاء گروه محاسبه می شود. گروهی پيروز خواهد بود که مدت زمان کوتاه تری اين بازی گروهی را به اتمام رساند.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، پنج پرچم، دو مانع کوتاه، دو حلقه يا چوب امدادی، کورنومتر

ملاحظات:

 اين فعّاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.

درس دهم / پرش طول با تعيين جای پای اتکا

اهداف کلی

  • ارتقای توان انفجاری اندام تحتانی، هماهنگی در کاشتن پای اتکا (تيک آف) در محل موردنظر

طرز اجرا:

مطابق تصوير، يک منطقه حداکثر ١٠ متری را به عنوان منطقه دورخيز علامت گذاری نماييد. محل قرار گرفتن پای تيک آف را به اندازه ٣٠ سانتی متر توسط دو خط به عرض ١٠ سانتی متر در ابتدا و انتهای اين منطقه مشخص کنيد. محل فرود را به صورت مدرج با متر نواری علامت گذاری کرده و با حلقه های مشخصی تفکيک نماييد.

نحوه امتيازدهی:

دانش آموز پس از دورخيز پای اتکا را در محل موردنظر قرار داده و برای رسيدن به حداکثر مسافت افقی پرش می کند. ميزان مسافت طی شده به عنوان رکورد فرد منظور می گردد. علاوه بر اين در صورتی که پای اتکا درمنطقه ٣٠ سانتی متری قرار گرفت ٢ امتياز به امتياز فرد افزوده می شود در صورتی که پای اتکا بر روی مناطق ١٠ سانتی متری قرار گرفت يک امتياز به امتياز فرد افزوده می شود و درصورتی که پای اتکا در خارج منطقه ٣٠ و ١٠ سانتی متری قرار گرفت تنها امتياز پرش فرد مدنظر قرار خواهد گرفت.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، چسب علامت گذاری برای تعيين مناطق پای اتکا، حلقه برای تعيين رکورد پرش، پرچم برای تعيين محل شروع دورخيز

ملاحظات:

 از اجرای اين فعّاليت روی زمين آسفالت خودداری گردد و در صورت امکان اين فعاليت در اماکن ورزشی مناسب و يا محيط های طبيعی (چمن) اجرا گردد.

درس یازدهم / پرتاب توپ از بالای سر در وضعيت پشت به زاويه پرتاب

اهداف کلی

  • ارتقای توان انفجاری اندام فوقانی و تنه، بهبود عملکرد پرتاب با دو دست از بالای سر

طرز اجرا:

مطابق تصويردانش آموز پشت به زاويه پرتاب به نحوی قرار می گيرد که پاشنه های پا در پشت خط شروع قرار دارند. دانش آموز با خم کردن تنه و زانو، توپ را در ابتدا به سمت جلو و پايين تاب می دهد و سپس با بازکردن تنه و زانوها و پرتاب دو دست به سمت عقب و بالا باعث پرتاب توپ به سمت زاويه پرتاب می گردد. بايستی به دانش آموزان تأکيد کرد که حداکثر تلاش خود را برای کسب مسافت افقی بيشينه انجام دهند.

نحوه امتيازدهی:

هر شرکت کننده دو پرتاب انجام می دهد. ميانگين دو پرتاب به عنوان رکورد فرد منظور می گردد. اولويت بندی افراد براساس اين ميانگين در بين دانش آموزان کلاس صورت خواهد گرفت.

لوازم و تجهيزات:

توپ پزشکی (مدسين بال) يک کيلوگرمی، متر نواری.

درس دوازدهم / دوی سرعت با مانع و تعويض امدادی

اهداف کلی

  • ارتقای مهارت دويدن همراه با تعويض چوب امدادی و عبور از موانع

طرز اجرا:

مطابق تصوير در يک مسافت ٤٠ متری ، دو مسير دويدن را علامت گذاری نماييد. يکی از اين مسيرها محلی برای تعويض حلقه يا چوب امدادی و مسير ديگر با تأکيد برعبور ازموانع کوتاه است. نحوه تعويض حلقه يا چوب امدادی به نحوی است که منطقه ای به اندازه ١٠ متر برای شتاب گيری دوندهٔ گيرندهٔ چوب و تعويض چوب ميان دونده حامل و گيرنده چوب تعبيه شده است. دانش آموز با علامت شروع، دويدن را آغاز می کند و پس از دويدن از روی موانع نسبت به تعويض چوب در منطقه علامت گذاری شده اقدام می نمايد. اين عمل تا دويدن آخرين فرد گروه تداوم می يابد.

نحوه امتيازدهی:

امتياز تيم ها بر اساس زمان طی کردن مسافت در هر دو مسير در کليه اعضای گروه می باشد گروهی پيروز خواهد بود که در مدت زمان کوتا هتری اين بازی گروهی را به اتمام رساند.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، دو عدد پرچم، حلقه يا چوب امدادی، دو عدد مخروط تمرينی، کورنومتر

ملاحظات:

 اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.

درس سیزدهم / پرش طول با دورخيز بلند

اهداف کلی

  •  ارتقای توان انفجاری اندام تحتانی، توانايی تبديل سرعت افقی به عمودی در حين پرش

طرز اجرا :

مطابق تصوير يک منطقه ١٠ متری را به عنوان منطقه دورخيز علامت گذاری نماييد. محل قرار گرفتن پای اتکا (تيک آف) را تعيين کنيد. محل فرود را به صورت مدرج و با متر نواری علامت گذاری کرده و با حلقه های مشخصی تفکيک نماييد.

نحوه امتيازدهی:

دانش آموز پس از دور خيز، پای اتکا را بر روی محل پای اتکا قرار داده و برای رسيدن به حداکثر مسافت افقی تلاش می کند ميزان مسافت طی شده به عنوان رکورد فرد منظور می گردد . علاوه بر اين در دورخيز در صورتی که پای اتکا محل در محل تيک آف فرود آيد. ٢ امتياز به امتياز پرش دانش آموز اضافه می شود و در صورتی که پای اتکا قبل و يا بعد از محل تيک آف فرود آيد تنها امتياز پرش مدنظر قرار می گيرد.

لوازم و تجهيزات:

متر نواری، چسب علامت گذاری برای تعيين منطقه تيک آف، حلقه برای تعيين رکورد پرش پرچم برای تعيين محل شروع دورخيز

ملاحظات:

  •  از اجرای اين فعاليت روی زمين آسفالت خودداری گردد و در صورت امکان اين فعاليت در اماکن ورزشی مناسب و يا محيط های طبيعی (چمن) اجرا گردد.
  •  اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.

درس چهاردهم / پرتاب نيزه

اهداف کلی

  • ارتقای هماهنگی در اجرای مهارت پرتاب نيزه، بهبود عملکرد پرتاب با يک دست

طرز اجرا :

  • مطابق تصوير، دانش آموزان در يک مسير ٥ متری دور خيز کرده و عمل پرتاب نيزه را به نمايش می گذارند.
  • در زاويه پرتاب منطقه ای به ميزان ٣٠ متر علامت گذاری می شود و آن سوی ٣٠ متر فضايی به پهنای ٥ متر تعيين می گردد. دراين مهارت دانش آموز پس از دورخيز و رسيدن به سرعت حرکتی مطلوب در پشت خط شروع، نيزه را پرتاب می نمايد. هر فرد سه بار اين عمل را انجام داده و ميانگين رکورد فرد ثبت می گردد.

نحوه امتيازدهی:

ميانگين سه پرتاب به عنوان رکورد فرد، برای اولويت بندی دانش آموزان مورد استفاده قرار می گيرد. علاوه بر اين اگر منطقه فرود نيزه در محل آن سوی ٣٠ متر و در فضای ٥ متری باشد ١٠ امتياز به فرد اضافه خواهد شد.

لوازم و تجهيزات:

مخروط تمرينی برای تعيين خط شروع ، متر نواری، پرچم برای تعيين منطقه فراتر از ٣٠ متر

ملاحظات:

  •  نيزه معرفی شده در اين فعاليت نمادين بوده و هماهنگی عملکرد دانش آموزان در اجرای مهارت پرتاب مدنظر می باشد از اين رو با توجه به تصوير استفاده از وسيله مناسب جايگزين نيزه با رعايت موارد ايمنی پيشنهاد می گردد.
  •  اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.
  •  در محدوده فرود نيزه، هيچ کس حضور نداشته باشد و با علامت های ورود ممنوع اين موضوع به دانش آموزان گوشزد شود.

درس پانزدهم / دوی سرعت با مانع

اهداف کلی

  • ارتقای مهارت عبور از موانع با حداکثر سرعت و بهبود قابليت های چابکی، انعطاف پذيری و هماهنگی

طرز اجرا :

مطابق تصوير دانش آموز در پشت خط شروع از استارت ايستاده يا نشسته استفاده می کند. مسافت مد نظر در اين فعاليت ٣٦ متر است که مطابق تصوير با کمک ٤ مانع با فواصل تعيين شده تقسيم بندی گرديده است با علامت شروع دانش آموز با حداکثر سرعت حرکت می نمايد و زمان نگهدار ، مدت زمان طی کردن اين مسافت را ثبت می کند.

نحوه امتيازدهی:

امتياز افراد بر اساس زمان طی کردن مسافت تعيين می گردد و اولويت بندی افراد بر اساس اين ملاک در بين دانش آموزان کلاس صورت خواهد گرفت.

لوازم و تجهيزات:

دو عدد پرچم برای مشخص کردن نقطه شروع و پايان، متر نواری، کورنومتر، چهارعدد مانع کوتاه

ملاحظات:

  •  از آنجايی که تأکيد اين تمرين بر اجرای الگوی پيشرفته عبور از موانع نيست، لذا مربيان بر رعايت اين اصول (عبور مستقيم پای راهنما،عبور خم پای اتکا، خم کردن تنه بر روی پای راهنما و…) تأکيد نورزند، ولی در اين مهارت سعی گردد که عمل پريدن از روی موانع به دويدن از روی موانع تغيير شکل يابد.
  •  اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار ابعاد را تغيير دهند.

درس شانزدهم / پرش سه گام با دورخيز کوتاه

اهداف کلی

  • ارتقای مهارت های لی لی، گام و پرش به عنوان عناصر تشکيل دهنده پرش سه گام

طرز اجرا:

يک منطقه ٥ متری را برای دورخيز دانش آموز علامت گذاری نماييد. مطابق تصوير دانش آموزان پس از دورخيز، پای اتکا را در پشت خط شروع قرار می دهند و پرش سه گام را به نمايش می گذارند. نحوه اجرای پرش سه گام به اين صورت است که اگر پای اتکا پای راست است، پرش به صورت راست  راست  چپ  پرش و اگر پای اتکا، پای چپ است، پرش به صورت چپ  چپ  راست  پرش اجرا می گردد. پرش سه گام ترکيبی از يک لی لی، يک گام، يک پرش است.

نحوه امتيازدهی:

دانش آموزان دو بار پرش سه گام را اجرا کرده، و ميانگين مسافت افقی طی شده به عنوان رکورد فرد محسوب می گردد. اين مسافت افقی با ساير دانش آموزان مقايسه شده تا اولويت بندی نفرات تعيين گردد.

لوازم و تجهيزات:

مخروط تمرينی، متر نواری

ملاحظات:

 از اجرای اين فعاليت روی زمين آسفالت خودداری گردد و در صورت امکان اين فعاليت در اماکن ورزشی مناسب ويا محيط های طبيعی (چمن) اجرا گردد.

درس هفدهم / پرتاب ديسک

اهداف کلی

  • ارتقا و هماهنگی در اجرای مهارت پرتاب ديسک، بهبود عملکرد پرتاب و سرعت حرکت دست

طرز اجرا :

مطابق تصوير دانش آموزان در يک مسير سه متری می توانند با گام برداری و حرکت چرخشی بدن عمل پرتاب ديسک را به نمايش گذارند. در زاويه پرتاب منطقه ای به ميزان ٣٠ متر علامت گذاری می گردد. آن سوی ٣٠ متر فضايی به پهنای ٥ متر تعيين می شود. در اين مهارت دانش آموزان پس از اجرای حرکت چرخشی و گام برداری در پشت خط شروع، ديسک را رها می کنند. هر فرد سه بار اين عمل را انجام داده و ميانگين رکورد فرد ثبت می گردد.

نحوه امتيازدهی:

ميانگين سه پرتاب به عنوان رکورد فرد برای اولويت بندی دانش آموزان مورد استفاده قرار می گيرد. علاوه بر اين اگر منطقه فرود ديسک در محل آن سوی ٣٠ متر و در فضای ٥ متری باشد ١٠ امتياز به فرد اضافه خواهد شد.

لوازم و تجهيزات:

مخروط تمرينی، مترنواری، پرچم

ملاحظات:

  •  ديسک بايستی بر روی بند انتهايی انگشتان قرار گرفته و وضعيت دست در هنگام رهايی به نحوی است که بازو موازی سطح زمين در ارتفاع شانه باشد.
  •  اين فعاليت در ابعاد استاندارد معرفی گرديده است ولی معلمان می توانند با توجه به فضای آموزشی در اختيار، ابعاد را تغيير دهند.
  •  ديسک معرفی شده در اين فعاليت نمادين بوده و هماهنگی عملکرد دانش آموزان در اجرای مهارت پرتاب مدنظر می باشد. از اين رو استفاده از وسيله مناسب جايگزين، با رعايت موارد ايمنی پيشنهاد می گردد.
  •  در محدوده فرود پرتاب، هيچ کس حضور نداشته باشد و با علامت های ورود ممنوع اين موضوع به دانش آموزان گوشزد شود.

درس هجدهم / بازی هفت سنگ (بومی محلی)

اهداف کلی

  • تقويت مهارت های پرتاب/ دريافت/ چابکی / سرعت/ استقامت قلبی  تنفسی

صلاحيت های مشترک:

ارزش گذاری برای فرهنگ و هويت/ مشارکت/ همياری/ مسئوليت پذيری / مهارت کار با ديگران / نظم و قانون مداری

تجهيزات :

توپ هندبال يا توپ ماهوتی/ هفت عدد سنگ صاف/گچ

محوطه بازی:

فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

بازيکنان را به دو گروه مساوی تقسيم می نماييم. تيم مهاجم به فاصله هفت متر از سنگ ها که روی هم چيده شده اند پشت خط شروع (خط پرتاب) قرار می گيرد و تيم مدافع مقابل تيم مهاجم پشت سنگ ها به صورت نيم دايره مستقر می شود . نفر اوّل تيم مهاجم از پشت خط پرتاب. توپ هندبال را با دست به سمت سنگ ها پرتاب می کند. اگر توپ به سنگ ها اصابت نکند نفر بعدی تيم مهاجم پرتاب را انجام می دهند و پس از اين که سنگ ها به زمين ريخته شد بازيکنان مدافع، توپ را برداشته و سعی می کنند با پاس کاری و حرکت، بازيکنان تيم مهاجم را که قصد چيدن سن گها را دارند با توپ بزنند. بازيکنی که توپ به او اصابت نمايد از زمين بازی خارج می شود. اگر مدافعين همه بازيکنان مهاجم را با توپ بزنند برنده خواهند شد و جای خود را با تيم مقابل عوض می نمايند اما اگر قبل از اينکه همه بازيکنان تيم مهاجم از بازی خارج شوند بازيکنی موفق به چيدن سن گها شود، آن تيم، برنده بازی خواهد بود و به جای تيم مهاجم قرار خواهد گرفت.

ملاحظات:

 در صورتی که هيچ کدام از بازيکنان تيم مهاجم نتوانند سنگ ها را بريزند جای خود را با مدافعان عوض می کنند.  هنگام استفاده از توپ ماهوتی بايد فاصله خط پرتاب تا سنگ ها را کم کرد. و بازيکنان تيم مدافع می توانند با پنهان کردن توپ باعث شوند مهاجمان متوجه نشوند که توپ در دست چه کسی می باشد و بازيکنان مدافع همچنين سعی می کنند هميشه کسی را در کنار سنگ ها برای دريافت پاس و زدن مهاجمين داشته باشند.

نکات ايمنی:

  •  به دانش آموزان تذکر دهيم هيچ گاه توپ را به سر و صورت دوستشان نزنند.
  • اگر فاصله بين بازيکنان تيم مدافع و مهاجم کم بود مدافع فقط حق لمس کردن مهاجم را با توپ دارد.

درس نوزدهم / بازی محافظت از گنج (بومی محلی)

اهداف کلی

  • ارتقاء سرعت / عکس العمل / چابکی

صلاحيت های مشترک:

فرهنگ وهويت / نظم و قانون مداری / مسئوليت پذيری

تجهيزات:

مخروط  توپ کم باد  گچ

محوطه بازی:

فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

درابتدا يک دايره روی زمين کشيده می شود. بين افراد قرعه کشی می شود (توسط خود دانش آموزان انجام شود) فرد محافظ گنج انتخاب می شود گنج درون دايره قرار می گيرد و محافظ درون دايره برای مراقبت از آن می ايستد، ديگر افراد درپشت دايره منتظر هستند که با دست گنج را بردارند کسی که موفق به برداشتن گنج شد جای محافظ را می گيرد. محافظ بايد مراقب باشد که کسی گنج را برندارد و فقط اجازه دارد با پای خود پای آنها را بزند به طوری که پای محافظ از دايره بيرون نرود. اگر پای محافظ به هر کدام از آنها بر خورد نمايد شخص مورد نظر در اين دور حذف می شود و بازی به همين ترتيب ادامه می يابد.

ملاحظات:

  • می توان بازی را در گروه های کوچک برای کل کلاس انجام داد.
  • اندازه دايره متناسب با تعداد دانش آموزان است.

نکات ايمنی:

  • محافظ تنها می تواند پنجه پای دانش آموزان را مورد اصابت قرار دهد.
  • محافظ فقط مجاز است برای ضربه زدن از پنجه پا استفاده نمايد.

درس بیستم / بازی جنگ گنجشک ها / (بومی محلی)

اهداف کلی

  • ارتقاء قدرت و استقامت عضلات پا و تنه / تقويت مهارت لی لی / تعادل

صلاحيت های مشترک: 

مسئوليت پذيری / مشارکت و همياری / تقويت روحيه شجاعت و شهامت / ارزش گذاری برای فرهنگ و هويت ملی

تجهيزات:

 گچ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد نفرات

شرح بازی:

برای اين بازی هر گروه حداکثر ٥ نفر و برای هر دو گروه دايره ای به قطر ٣ تا ٤ متر روی زمين کشيده می شود.

بازيکنان به چهار گروه مساوی و همسان تقسيم می شوند. هر گروه يک نفر جهت مسابقه به ميدان می فرستند و بقيه گروه بيرون از دايره قرار گرفته و يار خودشان را تشويق می کنند. دو نفر وسط دايره می بايست يک پا را بلند کرده و دست های خود را روی سينه جمع کنند و سپس به صورت لی لی به طرف همديگر حرکت می کنند و سعی کنند با استفاده از زدن تنه يا سينه خود به حريف،تعادل او را طوری بر هم بزنند که حريف پای بلند شده را روی زمين بگذارد و يا از دايره خارج شود.در چنين حالتی حريف بازنده اعلام می شود. بازی به همين ترتيب ادامه می يابد تا ساير افراد گروه نيز اين بازی را انجام دهند. افراد برنده در يک گروه جمع و به دو گروه ٥ نفری و افراد بازنده هم به همين ترتيب مستقر می شوند و شروع به بازی مجدد می کنند.

ملاحظات:

 تا زمانی که دانش آموزان از بازی لذت ببرند به بازی ادامه دهيد و در صورت تخلف امتياز کسر شود.

نکات ايمنی:

  • بچه ها به هيچ عنوان حق جدا کردن دست از سينه و استفاده از آرنج را ندارند.
  • برای ايمنی بيشتر می توان گفت بچه ها با کف دست و يا با ضربه از پهلو و به کمک بازو، تعادل همديگر را بر هم زنند.
  • از دانش آموزان خواسته شود پای بلند شده را جلوی بدن قرار ندهند.

درس بیست یکم / بازی طناب کشی / (بومی محلی)

اهداف کلی

  • ارتقای قدرت و استقامت عضلات دست وکمربند شانه، تعادل

صلاحيت های مشترک:

 مهارت رهبری، صداقت، عدالت خواهی، مشارکت و کارگروهی، نظم و قانون مداری

تجهيزات:

 يک رشته طناب کنفی يا پنبه ای با طولی متناسب با تعداد شرکت کننده ها و يک تکه پارچه، گچ، تعداد دانش آموزان حداقل ١٠ نفر

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد نفرات

شرح بازی:

افراد به دو گروه مساوی تقسيم می شوند در فاصله سه متر با کشيدن دو خط موازی روبروی هم زمين هر گروه مشخص می شود . محلی را در وسط فضای سه متر انتخاب و با علامتی مشخص می کنند سپس به وسط طناب تکه پارچه ای بسته می شود. يک داور با قرعه کشی يا انتخاب معلم مشخص می شود. طناب را روی زمين به گونه ای قرار می دهيم که تکه پارچه بسته شده روی طناب در وسط محدوده سه متر قرار گيرد سپس دانش آموزان طناب را از محل تقاطع طناب با خطوط محدوده مشخص شده به دست می گيرند. با سوت يا علامت داور بازی شروع می شود و افراد دو گروه طناب را می کشند. پارچه ای که وسط طناب قرار دارد اگر کاملاً به داخل زمين هر گروه برود آن گروه ١ امتياز می گيرند.

ملاحظات:

  • تغييرات در بازی: دانش آموزان به چند گروه تقسيم شوند و جای بازيکنان در دو طرف عوض شود.
  • سرگروه ها در هر دور عوض شوند.

نکات ايمنی:

  • دانش آموزان از نظر گروه بندی همگن انتخاب شوند.
  • از طناب کنفی يا پنبه ای استفاده شود و از ٢٤ ساعت قبل در آب خيس شده باشد.
  • دانش آموزان نبايد طناب را در هنگام کشش رها کنند.
  • در انتهای هر صف از تشک استفاده شود.

درس بیست دوم / بازی دروازه بان ها توپ را بگيرند (ورزشی)

اهداف کلی

  • ارتقاء سرعت / چابکی/ سرعت عکس العمل/ آمادگی برای رشته ورزشی فوتبال

صلاحيت های مشترک:

 مشارکت / تقويت روحيه همکاری و همياری گروهی/ احترام به قوانين و رعايت نظم و مقررات/ حس مسئوليت

تجهيزات :

گچ/ سوت/ توپ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

همه بازيکنان به استثنای دو نفر به شکل دايره می ايستند و پا های خود را کمی از يکديگر باز می گذارند دو نفر که به قيد قرعه انتخاب شده اند، داخل دايره می ايستند و توپ در اختيار آنها قرار می گيرد. پس از شروع بازی بازيکنان ميانی تلاش می کند تا توپ را با پا از ميان پا های دانش آموزان به خارج از دايره عبور دهند. بازيکنان موظفند با سر دادن پای خود بر روی زمين خود را جابه جا کنند و تمرکز بازيکن ميانی را بر هم زنند و با استفاده از دست ها و پا ها مانع عبور توپ به خارج دايره شوند. بازيکنی که موفق به مهار کردن توپ نشود و توپ از ميان پاهای او عبور کند بايد جای خود را با بازيکن ميانی عوض کند. اما اگر توپ از فاصله پاهای دو بازيکن که در کنار هم می ايستاده اند، عبور کند بازيکنی که توپ از کنار پای راستش عبور کرده است جای خود را با بازيکن ميانی عوض می کند.

ملاحظات:

  •  در صورت زياد بودن تعداد دانش آموزان آنها را به گروه های مساوی در دايره های مختلف سازماندهی نماييد.
  • دانش آموزان قبل از ضربه به توپ می توانند با همديگر پاس کاری کنند.

نکات ايمنی:

  • توپ فقط زمينی زده شود.
  • از توپ های نيمه تنبل استفاده شود.

درس بیست سوم / بازی رقابتی دريبل (ورزشی)

اهداف کلی

  • تقويت توانايی های هماهنگی/ چابکی/آمادگی برای رشته ورزشی فوتبال

صلاحيت های مشترک:

 مشارکت / بالا رفتن تمرکز/ هشياری/ خودارزيابی/ تقويت روحيه همکاری و همياری گروهی/ احترام به قوانين و رعايت نظم و مقررات

تجهيزات :

تعدادی مخروط، توپ، گچ

محوطه بازی :

فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

بازيکنان پشت خط شروع در گروه های خود قرار می گيرند مقابل هر گروه چند مانع به فاصله حداقل دو متر قرار می دهيم. با علامت معلم نفرات اوّل گروه ها توپ را با پا دريبل کرده از بين موانع عبور کرده و در برگشت نفرات دوم گروه خود توپ را می رسانند. هر گروهی که موفق شود با تمام نفرات خود زودتر اين مسير را طی کند برنده خواهد بود.

ملاحظات:

  • در طول انجام اين بازی بازيکنان به هيچ عنوان مجاز به استفاده از دست نمی باشند.
  • به نوع سازماندهی مشخص شده در تصوير بازی توجه شود.

نکات ايمنی:

 از موانع خطرناک استفاده نشود.

درس بیست چهارم / بازی وسطی دو توپه (ورزشی)

اهداف کلی

  • تقويت توانايی های ادراکی  حرکتی / عمل و عکس العمل / چابکی/افزايش مهارت دست ورزی

صلاحيت های مشترک:

 نظم و قانون مداری / افزايش خلاقيت و مهارت حل مسئله / مهارت کار با ديگران

تجهيزات:

 گچ/ سوت/ توپ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

زمين بازی با ١٨ متر طول و ٩ متر عرض را به سه قسمت تقسيم می کنيم و شاگردان به سه گروه مساوی تقسيم شده و داخل زمين ها قرار می گيرند. گروه های کناری هر يک دارای توپ هستند که با پرتاب توپ به گروه وسط سعی می کنند نفرات اين گروه را بزنند. گروه وسط بايد دقت نمايد که از دو طرف توپ به آنها اصابت نکند. نفری از گروه وسط که توپ به بدنش اصابت کرد بايد به گروهی ملحق شود که توپ را به او زده است و همچنين اگر نفرات وسط توپ را در فضا گرفتند يکی از نفرات خود را که به همان گروه رفته است آزاد می نمايد. اين بازی در مدت زمان مشخصی انجام می شود و پس از اتمام زمان مقرر هر گروه که تعداد بيشتری از افراد را داشته باشد برنده محسوب شده و به وسط زمين می آيد. شاگردان در جريان بازی از محوطه خود نبايد خارج شوند.

ملاحظات:

ابعاد زمين بازی متناسب با فضای آموزشی در اختيار قابل تغيير است.

نکات ايمنی:

  • از توپ مناسب استفاده شود.
  • توپ ها به قسمت پايين بدن زده شود.

درس بیست پنجم/ بازی عبور از تونل (ورزشی)

صلاحيت های مشترک :

کمک و همياری گروهی / راستگويی و صداقت

تجهيزات:

 گچ/ سوت/ توپ/کاور

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

شاگردان را به دو دسته مساوی تقسيم می کنيم يک دسته در دو طرف روی خطوط طولی زمين مستطيل شکل به عرض ٩ متر و طولی متناسب با تعداد دانش آموزان در حالی که يکی در ميان توپ در دست دارند قرار می گيرند و دسته ديگر در عرض زمين می ايستند. دسته ای که در عرض زمين قرار دارند يک نفر يک نفر به ترتيب طول زمين را می دوند در اين حال افراد گروه ديگر با توپ هايی که در دست دارند سعی می کنند دونده را از کمربه پايين با توپ مورد اصابت قرار دهند. اگر توپ به نيم تنه فوقانی اصابت کند هيچ امتيازی ندارد. اگر توپ از کمر به پايين دونده اصابت کرد يک امتياز به گروه زننده توپ داده می شود در غير اين صورت امتياز برای گروه دونده منظور خواهد شد. پس از آنکه همه نفرات دويدند جای تيم ها تغيير می کند. هر گروه که بيشترين امتياز را کسب کند برنده اعلام می شود.

ملاحظات:

  •   در نوبت های بعدی می توان دانش آموزان را در گروه های ٢ يا ٣ نفره از تونل عبور داد.
  •  با کم کردن تعداد توپ ها گروه ها را تشويق به همکاری و پاس کاری می نماييم تا با کمک هم ياران وسط را بزنند.

نکات ايمنی:

  • دانش آموزان سعی کنند که حتماً توپ از کمربه پايين برخورد نمايد.
  • از توپ های سبک و نرم استفاده شود.
  • توپ های سرگردان در محيط نباشد.

درس بیست ششم / بازی وسطی رو بزن (ورزشی)

اهداف کلی

  • تقويت مهارت های کنترلی (دريافت و ارسال)/ سرعت / عکس العمل / تعادل /چابکی / آمادگی برای رشته ورزشی واليبال

صلاحيت های مشترک:

 تلاش و کار گروهی / حس مسئوليت / رعايت قوانين /اعتماد به نفس

تجهيزات:

 گچ/ سوت/ توپ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

همه دانش آموزان به استثنای يک نفرکه به قيد قرعه انتخاب شده به شکل دايره، می ايستند دانش آموزان از قبل شماره های خود را می دانند. تنها دانش آموز باقی مانده در مرکز دايره می ايستد و توپ در اختيار او قرار می گيرد و توپ را به بالا پرتاب می کند و شماره يکی از بازيکنان را صدا می کند و آن بازيکن بلافاصله سريع جلو آمده با پرش به توپی که نفر ميانی به هوا پرتاب کرده در بالاترين نقطه به توپ ضربه می زند. در اين زمان بقيه بازيکنان که دور دايره قرار دارند می دوند بازيکنی که توپ به سمت او حرکت می کند توپ را می گيرد و اعلام می کند؛ استپ (ايست) و يکی از بازيکنان را با اعلام نام يا شماره او مورد هدف قرار می دهد اگر بتواند فرد مورد نظر را با توپ بزند خودش برای سر گروهی در وسط قرار می گيرد و در غير اين صورت بازيکن نام برده شده به وسط می آيد و بازی دوباره شروع می شود.

ملاحظات:

 در صورت در اختيار داشتن فضای کافی برای مشارکت بيشتر دانش آموزان در فعاليت می توان بازی را در دو گروه انجام داد.

نکات ايمنی:

  • دانش آموزان مراقب باشند تا به يکديگر برخورد نکنند.
  • دانش آموز زننده توپ مراقب باشد که توپ به صورت دانش آموزان بر خورد نکند.
  • محدوده بازی با توجه به فضای موجود مشخص شود.

درس بیست هفتم / بازی يک، دو، سه، پرتاب (ورزشی)

اهداف کلی

  • بهبود قدرت عضلانی/ تقويت مهارت های کنترلی (دريافت و ارسال) / سرعت / عکس العمل / تعادل / چابکی / آمادگی برای رشته ورزشی واليبال

صلاحيت های مشترک:

 تلاش و همياری گروهی / خويشتن داری/ حس مسئوليت/ رعايت قوانين

تجهيزات:

 گچ/ سوت/ توپ/ کاور در دو رنگ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

بازيکنان را به دو گروه مساوی تقسيم می کنيم و بازيکنان که از قبل شماره آنها مشخص شده است و در زمين واليبال پراکنده می ايستند هر گروه در يک نيمه. در شروع بازی يکی از گروه ها توپ را از بالای تور به زمين مقابل پرتاب می کند و يک شماره را صدا می زند نفری که شماره او گفته شده است قبل از اين که توپ با زمين برخورد کند آن را دريافت می کند و بعد از سه پاس به هم تيمی های خود توپ را به زمين حريف فرستاده و يک شمارهٔ از بازيکنان گروه مقابل را اعلام می کند. دوباره قبل از اين که توپ به زمين برخورد کند نفری که شماره او گفته شد توپ را گرفته و بازی به همان شکل ادامه می يابد. اگر توپ با زمين برخورد کند و يا توپ از زير تور واليبال عبور کند به تيم مقابل يک امتياز داده می شود. هر تيمی زودتر به امتياز ده برسد برنده است.

ملاحظات:

در صورت آمادگی دانش آموزان از پاس پنجه يا ساعد استفاده کنند.

نکات ايمنی:

  •  در اين بازی از توپ واليبال يا انواع توپ های سبک استفاده شود.
  • با اعلام شمارهٔ هر بازيکن، ساير دانش آموزان فضای لازم برای دريافت در اختيار او قرار دهند.

درس بیست هشتم / بازی رد کردن توپ از زير پا (ورزشی)

اهداف کلی

  • افزايش چابکی/ سرعت/ عکس العمل/ توان انفجاری پا/ مهارت های ادراکی آگاهی بدنی و فضايی

صلاحيت های مشترک:

 تقويت روحيه شجاعت و شهامت/ اعتماد به نفس/ مهارت کار گروهی/ رعايت قوانين

تجهيزات :

گچ/ طناب/ توپ

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

همه بازيکنان به استثنای يک نفر به شکل دايره، می ايستند به گونه ای که صورتشان به طرف دايره است. يک نفر در مرکز دايره قرار می گيرد و طنابی را که انتهای آن به توپی بسته شده است به دست می گيرد.با اشاره مربی نفر وسط دايره سعی می کند توپ و طناب را دور دايره بچرخاند. در اين حالت افراد بايد با نزديک شدن توپ به آنها، از روی توپ پرش کنند و توپ از زير پای آنها رد شود. نفری که توپ به پای او برخورد کند جای نفر وسط را می گيرد.

ملاحظات:

 در صورت داشتن فضای آموزشی مناسب برای مشارکت بيشتر، دانش آموزان در گروه های کوچک سازما ندهی شوند.

نکات ايمنی:

  • برای جلوگيری از برخورد دانش آموزان با يکديگر طول طناب حداقل ٢ متر در نظر گرفته شود.
  • از توپ های سبک استفاده شود.
  • محل استقرار دانش آموزان مشخص شود تا پرش از روی توپ انجام شود.

درس بیست نهم / بازی پاس بده به دوستت (ورزشی)

اهداف کلی

  • ارتقاء سرعت /عکس العمل/ هماهنگی عصبی  عضلانی/ آمادگی برای رشته ورزشی هندبال و بسکتبال

صلاحيت های مشترک:

 مشارکت /همياری/ تقويت روحيه همکاری و همياری گروهی / احترام به قوانين و رعايت نظم و مقررات

تجهيزات :

توپ مينی هند بال يا بسکتبال

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد نفرات

شرح بازی:

بازيکنان به دو گروه تقسيم می شوند و يکی در ميان در دوصف رو به روی هم می ايستند. (فاصله صف ها متناسب با سن و توانايی بازيکنان در پرتاب و گرفتن توپ.) به نفر اول هريک از صف ها که رقيب هم هستند توپ داده می شود آنها بايد توپ را به صورت مورب به اولين نفر گروه خود پاس بدهند .بازی به همين شکل ادامه پيدا می کند تا توپ به نفر آخر هر گروه برسد او بايد توپ رابه حالت دو به ابتدای صف برساند و حرکت پاس کاری را شروع کند.هر گروهی که نفرات آن زودتر به حالت اول استقرار بازی برسند برنده بازی خواهند بود.بازی برای هر چند دوری که از قبل قرار گذاشته شده است، به همين روال ادامه پيدا می کند.

ملاحظات:

 درانجام اين بازی می توان از انواع پاس های معمول ورزش های هندبال و بسکتبال استفاده کرد.

نکات ايمنی:

  • از توپ های سبک يا دست ساز استفاده شود.
  • هنگام بازی از پرتاب توپ به سمت صورت بازيکنان خودداری شود.
  • بعد از کسب مهارت کافی در دانش آموز، از توپ های ورزشی استفاده شود.

درس سی ام / بازی توپ بزن (ورزشی)

اهداف کلی

  • ارتقاء عکس العمل / مهارت دريبل/ آمادگی برای رشتهٔ ورزشی هند بال و بسکتبال

صلاحيت های مشترک:

 اعتماد به نفس/نظم و قانون مداری/ حس مسئوليت/ تلاش

تجهيزات:

 توپ مينی بسکتبال

محوطه بازی:

 فضای باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

به بعضی ازنفرات به تعداد توپ های موجود توپ داده می شود و از بقيهٔ نفرات می خواهيم که در اطراف محيط بازی پخش شوند. مالکين توپ در حالی که توپ را به زمين می زنند (دريبل می کنند) با دست ديگر بازيکنان بدون توپ را لمس می کنند. و بازيکنان بدون توپ سعی در زدن توپ دارند. اگر توپ بازيکن زده شود جای خود را با بازيکن زننده توپ تعويض خواهد کرد.

ملاحظات:

  •  باد توپ ها برای انجام دريبل مناسب باشد.
  • بازی در گروه های کوچک آغاز شود و به تدريج نفرات گروه را می توان افزايش داد.

نکات ايمنی:

 تناسب بين فضای موجود و تعداد دانش آموزان رعايت شود.

درس سی یکم / بازی دُم کشی (ورزشی)

اهداف کلی

  • تقويت دريبل و پاس / آمادگی برای رشته ورزشی هندبال و بسکتبال

صلاحيت های مشترک:

تلاش و کار گروهی/خويشتن داری/ اعتماد به نفس/ حس مسئوليت/ رعايت قوانين

تجهيزات :

روبان يا کاغذ/توپ مينی بسکتبال يا مينی هندبال به تعداد موجود/ کش برای نصب دُم

محوطه بازی:

فضای باز يا سر پوشيده موجود

شرح بازی:

به تعداد توپ های موجود به دانش آموزان به قيد قرعه توپ می دهيم و برای بقيه دانش آموزان با کاغذ يا روبان دم قرار می دهيم با شروع بازی مالکين توپ با دريبل زدن سعی می کنند دم ساير بازيکنان را بکشند . هر دانش آموزی که دمش کشيده شد، جای خود را با دريبل زننده عوض می کند.

ملاحظات:

  •  بازيکن مالک توپ فقط مجاز به کشيدن دم می باشد.
  • برای اجرای اين بازی، تمرينات دريبل حتماً اجرا شود.

نکات ايمنی:

 تعداد بازيکنان متناسب با فضای آموزشی در اختيار تعيين شود.

درس سی دوم / بازی تک حلقه(ورزشی)

اهداف کلی

  • ارتقاء سرعت / عکس العمل / تقويت مهارت های پاس، دريافت و شوت در بسکتبال

صلاحيت های مشترک:

تلاش و همياری گروهی / احترام به قوانين / مسئوليت پذيری/ اعتماد به نفس

تجهيزات:

کاور در دو رنگ / توپ مينی بسکتبال / حلقه

محوطه بازی فضای:

باز يا سر پوشيده متناسب با تعداد بازيکنان

شرح بازی:

  • دانش آموزان به گروه های ٤ يا ٥ نفره تقسيم می گردند از آنها می خواهيم که فقط با پاس دادن به همديگر توپ را به حلقه برسانند و پرتاب نمايند. پس از هر خطا و هر بار که توپ از زمين بيرون برود تيم مقابل از بالای زمين روبروی حلقه، بازی را شروع می نمايد هر تيم حداقل با ٣ پاس می بايست توپ را به حلقه برساند و در صورت اقدام به شوت و گل نشدن ٣ پاس مجدداً اجرا می گردد .در زمان مقرر بازی گروهی که گل بيشتری داشته باشد برنده خواهد بود.

ملاحظات:

  •  دانش آموزان در مهارت های دريافت، پاس و شوت از توانايی برخوردار باشند.
  •  دانش آموزان در هنگام مالکيت توپ نمی توانند با توپ حرکت کنند.
  •  استفاده از انواع پاس ها بلامانع می باشد.

نکات ايمنی:

  •  به هنگام پاس و دريافت از آماده بودن بازيکن مقابل مطمئن باشند.
  • هنگام حرکت فاصله خود را با حريف حفظ کنند.

آشنا خواهید شد با...

درس تربیت بدنی در دوره ابتدایی

آمادگی جسمانی

fff ggg jl آموزش درس تربیت بدنی دوره ابتدایی آشنایی با مفهوم فعالیت جسمانی / آمادگی جسمانی فعالیت جسمانی / آمادگی جسمانی  فعاليت جسمانی: به هر گونه حرکت بدن گفته

ادامه مطلب »

آموزش مهارت های حرکتی

fff ggg jl آموزش درس تربیت بدنی دوره ابتدایی نحوه آموزش مهارت های حرکتی آموزش مهارت های حرکتی (مرحله پياده کردن هدف) آموزش مهارت های حرکتی با هر روش تدريسی

ادامه مطلب »

بازی چیست

fff ggg jl آموزش درس تربیت بدنی دوره ابتدایی بازی در برنامه درس تربیت بدنی بازی چیست و در برنامه درسی تربیت بدنی چه جایگاهی دارد؟ شروع بازی را میتوان

ادامه مطلب »