تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت هندبال دوره دوم متوسطه اصول دروازه بانی پای دورتر از توپ، پای پرش است و پای نزدیک به توپ پای متحرک است.
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت هندبال دوره دوم متوسطه دفاع در هندبال دفاع عبارت است از جلوگیری از به ثمر رسیدن حملات حریف وبر هم زدن نقشه
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت هندبال دوره دوم متوسطه نام گذاری پست های حمله و دفاع در بازی هندبال نامگذاری پست های حمله RW گوش راست بازیکنان
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت هندبال دوره دوم متوسطه حمله در هندبال حمله وقتی شروع می شود که تیم صاحب توپ می شود و زمانی خاتمه می
تازه های آموزشی آشنا خواهید شد با… مهارت هندبال دوره دوم متوسطه خلاصه قوانین و مقررات در هندبال زمین بازی زمین بازی، محوطه ای است به شکل مستطیل که طول
حمله وقتی شروع می شود که تیم صاحب توپ می شود و زمانی خاتمه می یابد که تیم توپ را از دست می دهد. از لحظه به دست آوردن توپ تمام تیم باید با یک برنامه منظم تهاجمی فرصت را برای یکی از بازیکنان خود به وجود آورند تا بازیکن بتواند گل بزند. حرکات عمده مهاجم برای به وجود آوردن موقعیت در عمق ( پیستونی ) و یا عرض زمین صورت می گیرد.
یکی از مهم ترین اصل و شرط لازم برای موفقیت در حمله، داشتن وضعیت پایه مناسب برای اجرای آن می باشد. در این وضعیت پاها به اندازهٔ عرض شانه باز می شوند و پای مخالف دست پرتاب جلوتر قرار می گیرد و پنجه ها متمایل به سمت خارج می باشد. سر در وضعیت بالا به طوری که چشم ها افراد تیم مخالف و تیم خودی را زیر نظر دارد، بازوها آویزان و آرنج با زاویه تقریباً ۹۰ درجه خم می شوند و برای دریافت توپ در هر لحظه آماده می شوند. بازیکن با حرکات مختلف برای به وجود آوردن موقعیت های مختلف از این وضعیت خارج می شود و این موقعیت دائمی نمی باشد.
حمله در هندبال به پنج مرحله اصلی تقسیم می شوند که عبارت اند از:
نکته اصلی در تاکتیک های فردی حمله،تصمیم گیری است.برای به دست آوردن تاکتیک تهاجمی موفق به نکات زیر توجه کنید:
تمرین ۱
دانش آموزان در دو گروه قرار می گیرند. تمرین با یک توپ انجام می شود. بدین صورت که دانش آموزی که توپ دارد به سمت جلو حرکت کرده، حالت شوت به سمت دروازه را می گیرد ولی شوت نمی زند و به گروه مقابل پاس داده و به انتهای صف خود می رود. همین عمل را گروه مقابل انجام می دهد.
تمرین ۲
در این تمرین دانش آموزان در سه گروه می ایستند. ( بغل راست پخش وبغل چپ ) مطابق شکل بازیکن بغل چپ که توپ دارد به سمت جلو حرکت کرده، حالت شوت می گیرد ولی شوت نمی زند و به بازیکن پخش پاس می دهد.
بازیکن پخش هم همین عمل را انجام داده و به بازیکن بغل راست پاس می دهد و این به صورت مداوم بین بازیکنان تکرار می شود. توجه: هربازیکن که پاس داد به انتهای صف خود می رود.
نکته: معلمان می توانند با تغییرات تمرینات بالا تمرینات دیگری را طراحی نمایند.
به طور مثال: می توانید گروه چهارمی (گوش چپ یا گوش راست) به تمرین شماره ۲ اضافه نمایند و یا از بازیکنانی به عنوان دفاع روبه روی این گروه استفاده کنند.
هدف از این تمرینات، کمک به بهبود زمان بندی، کنترل توپ در هنگام عبور از مدافع، فریب دادن او و شروع کار تیمی است. برای افزایش مهارت های حمله می توانید از تمامی تمرینات پاس و دریافت، دریبل و شوت با حضور مدافع بهره ببرید.
همچنین کار با خط زن، بازی سرعتی، نفوذی، استفاده از فینت ها، پیوت ها، دبل سه گام و…. به توانمندی هرچه بیشتر دانش آموزان شما کمک خواهد کرد. با این حال پیشنهاد می شود تمرینات را طوری برنامه ریزی کنید که دانش آموزان در یک جلسه تمرینی علاوه بر یادگیری مهارت احساس موفقیت را نیز تجربه کرده تا با اشتیاق بیشتری در فعالیت ها شرکت کنند.
ضد حمله اولین واکنش تیم بعد از تصاحب توپ است. هدف از آن این است که هر چه سریع تر پرتاب موفقیت آمیز به سمت دروازهحریف صورت گیرد.در انجام ضد حمله ممکن است یک یا چند بازیکن مشارکت داشته باشند، اما بهتر است که با چند بازیکن همراه باشد زیرا در این صورت آنها با پاس دادن های سریع بین خود می توانند سریع تر محوطه های زمین را پشت سر بگذارند و به مدافعان حریف فرصت کمتری برای سازماندهی خط دفاعی بدهند طوری که آنها قادر نباشند شکل حمله را بر هم بزنند.
این حرکت را می توان با اجرای ضد حمله نوع اول و ضد حمله نوع دوم انجام داد. ضد حمله نوع اول هنگامی است که یک بازیکن پاس را از دروازه بان یا دیگر بازیکنان هم تیمی دریافت می کند، به تنهایی به سمت دروازه حریف حرکت می کند.
در ضد حمله نوع دوم تلاش و همکاری تیمی صورت م یگیرد، تمام بازیکنان به سرعت به طرف دروازهٔ حریف حرکت می کنند تا یک فرصت گلزنی را در مقابل عقب نشینی دفاع حریف به دست آورند. برای مؤثر بودن ضد حمله نیاز به وضعیت بدنی مناسب، نظم روانی و تیمی و تمرین زیاد می باشد.
تمرین ۱
دانش آموزان در دو گروه مطابق شکل قرار می گیرند. ابتدا نفر اول یکی از گروه ها به دروازه بان پاس داده و تا مخروط مقابل سریع می دود. در حین دویدن توپ را از دروازه بان گرفته مخروط را دور زده و به سمت دروازه شوت می زند.سپس این عمل از سمت دیگر شروع می شود. (هر بازیکن پس از اجرا به انتهای صف خود بر می گردد.)
توجه: این تمرین یک بار از سمت چپ و یک بار از سمت راست به طور متوالی انجام می شود.
تمرین ۲
مانند شکل بازیکنان در گوشه زمین قرار می گیرند و هربازیکن یک توپ دارد.ابتدا بازیکن سمت راست توپ را به دروازه بان پاس می دهد وتا خط نیمه به صورت مستقیم می دود و ازنیمه به مرکز زمین تغییر جهت داده و از دروازه بان توپ را دریافت نموده و به سمت دروازه مقابل شوت می کنند. سپس بازیکن سمت چپ همین عمل را انجام می دهد. در آخر پس از اجرای شوت دوباره به انتهای صف خود برمی گردد.
توجه: دانش آموزان بلافاصله پس از اجرا از انتهای زمین برگردنند چون در این تمرین احتمال برخورد با یکدیگر زیاد است.
تمرین ۳
در این تمرین هر دو بازیکن گوش که در سمت چپ و راست زمین قرار دارند برای ضد حمله استارت می زنند.بازیکنی که توپ دارد به دروازه بان پاس داده و وقتی که هردو بازیکن از نیمه زمین عبور کردند درواز هبان به یکی از آنها پاس می دهد. بازیکنی که توپ را دریافت کرد، آن را فوراً به هم گروه خود (بازیکن گوش سمت دیگر) پاس می دهد و او توپ را به سمت دروازه شوت م یکند. (مطابق شکل)
توجه: این تمرین را می توانیم پس از چند تکرار به روش دیگری انجام دهیم برای مثال می توانیم از بازیکنی که توپ را پس از دریافت از دروازه بان به بازیکن مقابل خود پاس می دهد بلافاصله به عنوان مدافع از گل زدن بازیکن صاحب توپ جلوگیری کند.
با اسپرت آموز به روز باشید!